Bursa Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://bcfeml.meb.k12.tr
Adres : VANİ MEHMET MAH. ŞEHİT MUSTAFA KURT CD. NO.35 I, 16450 KESTEL / BURSA
VİZYON : Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında: Dünü, bu günü ve geleceği bütünleştirerek teknik eleman olmanın idealini ve değişimini yaşayacak ÖZGÜN, ETKİLİ, NİTELİKLİ ve GELİŞEN TEKNİĞİ TAKİP EDEBİLEN bir okul toplumu oluşturmaktır.
MİSYON : MİSYONUMUZ Okulumuzu tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek. Tüm potansiyellerini kullanma fırsat ve olanağı sağlamak. Ülkemizin kalkınmasında ve ekonomimizin güçlenmesinde rol oynayan teknik elemanlar haline getirmek. ATATÜRK milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler yetiştirmek. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin hür düşünceli, kendisine, ailesine, ülkesine faydalı insan yetiştirilmesi için gerekli fiziki şartları, okul toplumunu oluşturan tüm fertlerin katılımını sağlayarak olusturmak.
BAŞARILAR :

Toplantı Salonu :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : 08:40 - 17:15
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER
Pansiyon : ---
Servis : YOK
Ulaşım : Doğu Garajından Kestel Toplu Konutlar Minübüsü ile ve Arabayatağı Otobüs durağı 1/K Otobüs ile okulumuza ulaşılmaktadır.
Yerleşim Yeri : KESTEL MERKEZ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 14 KM
Kontenjan Bilgileri : 300
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 0-400
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %70
Sportif Etkinlikler : FUTBOL, FUTSAL, VOLEYBOL, BASKETBOL, SATRANÇ
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : BİLİŞİM, ELEKTRONİK, KİMYA, METAL, MOBİLYA.
Diğer Hususlar : HALI SAHA